In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Sterilizatoare Industriale cu Ultraviolete

Tehnologia sterilizarii apei prin ultraviolete se foloseste de mai bine de 7 decenii, in special pentru aplicatiile comercial-industriale.

Sterilizatoarele UV distrug ADN-ul microorganismelor precum: bacterii, virusuri, mucegaiuri, alge si chisturi precum Cryptosporidium si Giardia.

Purificarea apei prin Ultraviolete foloseste o sursa de lumina UV (lampa), ce este inchisa intr-un manson de protectie(teaca de cuart). Lampa este montata astfel incat apa, care trece printr-o camera de reactie, sa fie expusa la razele UV. Cand microorganismele daunatoare sunt expuse la radiatiile UV, acidul nucleic al acestora absoarbe energia UV, ADN-ul fiind astfel distrus (celula este sterilizata si nu se mai poate reproduce).

Deoarece sterilizatoarele UV nu lasa rezidurii daunatoare in apa se recomanda montarea ca ultima etapa de tratare a apei, situat cat mai aproape posibil de sistemul de distributie finala a apei.

Pentru o functionare in conditii optime se va tine cont de urmatoarele conditii de operare:

Duritate <5dH

Fier <0.03 mg/l

Mangan<0.05 mg/l

Turbiditate <1 NTU

TDS<500ppm

Duritatea, fierul si manganul provoaca pete pe teaca de cuart neputandu-se astfel sa se faca corect transmisia luminii. De aceea este nevoie de o pretratare initiala.

Sterilizarea prin Ultraviolete prezinta urmatoarele avantaje:

 nu se folosesc chimicale periculoase, deci nu exista riscul supradozarii si nu se genereaza reziduuri periculoase

 cost initial redus fata de alte tehnologii. Prezinta ca si consumabil lampile UV ce se inlocuiesc dupa 1 an de zile , deci cost redus de exploatare in comparatie cu alte tehnologiin similare precum ozon, clor, etc.

 proces de tratare imediat, nu este nevoie de rezervoare de stocare

 nici o schimbare a gustului, mirosului, pH-ului sau conductivitatii din apa  sau chimia. Mineralele esentiale si oligoelementele raman in apa

 functionarea automata fara o atentie speciala

 instalare simpla si nu necesita operatiuni complexe pentru mentenanta

Va propunem o gama variata de sterilizatoare cu ultraviolete pentru a indeplinii standardele si debitele necesare pentru aplicatiile dumnevoastra.