In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Statii de Dedurizare Industriala Automata

Aquatech International este proiectant si producator de sisteme de dedurizare folosite intr-o gama variata de aplicatii din sectorul comercial-industrial.

Dedurizarea apei reprezinta reducerea concentratiei de calciu, magneziu si alti cationi din apa dura. Acesti ioni duri pot cauza o varietate de efecte nedorite, precum depuneri pe instalatiile de apa rece si calda. Ceea ce conduce la cresteri ale energiei electrice , scaderea randamentului transferului termic, caderi de presiune cauzate de obturarea conductelor, scurtarea duratei de viata a aparatelor ce folosesc apa .

Furnizam statii de dedurizare a apei pentru diverse aplicatii din sectorul comercial si industrial. Realizam oferte pentru statie dedurizare apa in functie de fiecare aplicatie in parte tinand cont de necesitatile beneficiarului si calitatea apei brute.

Aplicatii:

 • Aplicatii comunale
 • Industria alimentara si de bauturi racoritoare si alcoolice
 • Industria de productie, panificatie, morarit
 • Spalatorii auto
 • Hoteluri si moteluri
 • Scoli
 • Spitale
 • Protectia generatoarelor de abur si turnurilor de racire
 • Pretratare pentru statiile de osmoza inversa si sietemele DI.
 • Rafinarii
 • Galvanizari

O statie dedurizare apa foloseste rasina cationica pentru a realiza procesul de schimbare de ioni.

Procesul reprezinta trecerea apei printr-un pat filtrant de rasina, inlocuind astfel ionii de calciu si magneziu cu ioni de sodiu. Cand rasina din dedurizator este “saturata”(este plina de ioni de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) si un continut scazut de ioni de sodiu (Na+)) este necesara regenerarea rasinii. Regenerarea dedurizatorului inseamna refacerea incarcaturii de ioni de sodiu (Na+) a masei cationice; acestia se gasesc solutia de saramura (sare tablete +apa). In timpul regenerarii are loc un schimb invers intre ionii de sodiu (Na+) si cei de calciu si magneziu (Ca++ si Mg++) acumulati, care sunt eliminati prin racordul de golire.

Principiul schimbarii de ioni se foloseste in procese precum purificarea, separarea si decontaminarea apei de continutul de ioni nedoriti din apa.

Dimensiunea si Capacitate

Cand  se realizeaza proiectarea unui sistem de dedurizare a apei sunt luati in considerare mai multi factori in vederea alegerii sistemului optim pentru fiecare aplicatie in parte.

Factorii cei mai importanti in dimensionarea statiilor de dedurizare sunt volumul de apa necesar zilnic, debitul instantaneu si duritatea apei.

Valva de comanda este o parte esentiala a oricarui sistem de dedurizare industrial.  Aceasta este cea care comanda toate functiile statiei. Valvele de comanda pornesc de la 1’’ pana la 3’’, iar debitul acestora porneste de la 6 mc/h pana la peste 100 mc/h.

Tancurile in care se introduce rasina cationica sunt din FRP armat cu fibra de sticla. Dimensiunea acestora ajunge pana la 70’’ , volumul maxim de mediu filtrant ce poate fi introdus intr-un astfel de tanc fiind de aproximativ 2000 litri.

Se pot realiza configurari de sisteme in paralel, sisteme duplex, triplex, multiplex.

Aquatech International va ofera o gama variata de sisteme de dedurizare la preturi competitive acoperind necesitatiile si cerintele pentru o gama larga de aplicatii.