RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Aquatech imbunatateste calitatea apei

Aquatech imbunatateste calitatea apei
Multe dintre problemele cu instalatiile sanitare, tevile de apa sau defectiunile aparatelor electrocasnice care folosesc apa sunt cauzate de asa numita apa dura. Aceasta apa contine un procent destul de mare de saruri de calciu si de magneziu care produc numeroase probleme pentru aparatura si tevi, odata depuse.

Apa dura – o problema generala

Pentru a recunoaste daca apa pe care o intrebuintezi este apa pura sau apa dura, trebuie sa tii minte ca apa bogata in calciu si magneziu nu are un gust placut, nu fierbe bine legumele, nu face spuma in contact cu banalul sapun, pot aparea dificultati in spalatul rufelor, produce defectiuni ale aparatelor electrocasnice, cum sunt spre exemplul fierul de calcat, centrala termica, masina de spalat etc. Poti folosi un test simplu pentru a verifica daca e nevoie sa cauti solutii de dedurizare a apei: tot ce trebuie sa faci este sa speli un pahar apoi sa il lasi sa se usuce. Daca pe acesta vor aparea reziduuri de culoare alba in forma stropilor de apa, atunci apa folosita are un grad ridicat de duritate.De asemenea, pot aparea probleme si privind consumul de detergenti si agenti chimici de curatare si nu in ultimul rand, neplaceri in utilizarea pentru igiena, pentru ca apa dura lasa pielea aspra si uscata si incalceste parul, putand produce de asemenea detrimente majore pentru sanatatea organismului. De asemenea, rufele vor fi rigide aspre, iar depunerile vor produce ingalbenirea prematura a hainelor si pierderea culorilor.
Tratarea apei – solutii de dedurizare apa
Din fericire, exista numeroase metode de purificare apa, insa cel mai bine este sa previi decat sa tratezi. Specialistii recomanda utilizarea de filtre de osmoza inversa, sau montarea unui filtru apa sau a unui dedurizator. Astfel este prevenita depunerea de calcar, care altminteri poate duce la infundarea tevilor si la un consum de ridicat de energie. Lucrul se explica prin faptul ca piatra depusa in interiorul sistemelor de scurgere formeaza o pelicula care actioneaza ca un izolator termic, impiedicand astfel caldura sa se transfere optim catre agentul termic. In filtrarea apei prin utilizarea unor filtre apa speciale pot aparea totusi costuri destul de ridicate, in special daca cantitatea de apa ce necesita purificare este mare. Filtrele de apa sunt cele mai performante pentru case si gospodarii mici, acolo unde consumul de apa este moderat.
Dedurizarea apei este necesara in multe cazuri. In termeni mai simpli, un dedurizator apa este un filtru special, care utilizeaza mici elemente de plastic pentru a inlatura piatra – sau calciul si magneziul – din apa intrebuintata. In functie de duritatea apei, e nevoie de mai mult decat un dedurizator. Aquatech este una dintre companiile de profil care ofera o gama diversa de purificatoare apa, sisteme care ajuta la tratarea apei. Serviciile Aquatech includ importul, distribuirea si montarea statiilor de dedurizarea a apei, osmoza inversa, sterilizare si de filtrare apa. Echipa companiei va stabili initial un disgnostic, apoi va gasi solutia optima pentru spatiul si nececesitatile fiecarui client, oferind totodata service pentru perioada folosirii echipamentului precum si garantie pentru produsele distribuite, timp de minim doi ani.

Produsele folosite de Aquatech pot fi utilizate si in scop casnic cat si pentru alte tipuri de spatii. Ele sunt destinate atat institutiilor publice sau private – gradinite, spitale, scoli, resedinte particulare, laboratoare, saloane de cosmetica, dar si spatiilor si centrelor comerciale, precum si spalatoriilor de masini, fabrici etc. Oriunde este nevoie de purificarea apei, Aquatech ofera solutia potrivita.