In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Aparat de filtrare apa potabila – Cum aleg filtrul de apa potrivit?

filtru apa

Alegerea unui filtru apa devine o sarcina dificila, mai ales atunci cand nu cunosti termenii tehnici care intretin caracteristicile fiecarui filtru in parte. Iata cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunosti, inainte de a face o alegere.

Ce reprezinta filtrarea apei?

Filtrarea reprezinta un procedeu de limpezire a apei, constand in trecerea acesteia printr-un strat filtrant. Scopul filtrarii este cel de a produce apa potabila, ideal chiar si in cazuri de tratare a apei industriale, pentru obtinerea indicatorilor de calitate la un nivel ridicat.

Factorii care determina nivelul de limpezire a apei pot fi caracterizati prin:

  • dimensiunea, tipul si concentratia elementelor care filtreaza;

 

avand drept factori determinanti:

  • viteza de filtrare, temperatura apei sau regimul de scurgere.

Care este rolul unui filtru apa?

  • Sistemele profesionale pentru filtrarea apei au rolul de a elimina substantele si reziduurile nedorite, gustul sau mirosul neplacut al apei potabile.
  • In cazul prepararii bauturilor calde, calitatea apei filtrate are o importanta majora in pastrarea aromei si obtinerii unui gust perfect concentrat, ideala in cadrul prepararii cafelei sau a ceaiului.
  • Un punct forte al detinerii unui filtru apa, il presupune evitarea depunerilor de piatra in cazul masinilor profesionale de cafea, astfel vom evita costuri mari ale lucrarilor de reparatie al acestora.

Alege un filtru apa potrivit proprietatilor apei

Pentru a directiona corect si eficient alegerea filtrului de apa ideal pentru casa ta, solutia optima o presupune analiza apei in cadrul unui laborator special, pentru a putea vedea in cadrul unui raport, ce fel de substante se regasesc in apa curenta. Raportul va furniza detalii privind bacteriile, virusii si substantele existente in apa testata. Costul unui astfel de test este in jur de 260 lei.

membrane osmoza inversa

Verifica atent caracteristicile diverselor tipuri de filtre apa inaintea achizitiei

Dupa efectuarea unui raport specializat, vei cunoaste exact care sunt substantele pe care doresti sa le elimini din componenta apei curente, facand ca alegerea unui filtru apa potabila sa fie una simplificata si eficienta. Iata o serie de filtre apa potabila, care promit sa curete apa curenta de cele mai frecvente 99% substante si/sau sedimente des rezultate ca fiind in componenta apei de la robinet:

  • Filtre apa cu Sita de Inox – ideale pentru a elimina contaminati solizi ca si: nisipul, namolul, rugina, microrganisme si alte sedimente. Aceste filtre au in componenta o sita de inox, rezistenta la substantele chimice si colonii bacteriene. Ca un plus, acestea sunt echipate cu un robinet pentru autocuratare.
  • Filtre apa CINTROPUR – cu un sistem manual de curatare, acestea ofera un debit ridicat, precum si o pierdere de presiune extrem de mica. Se livreaza impreuna cu un filtru de 25 de microni si poate folosi filtre de 5-150 microni.
  • Purificator Apa Aqua-Excito – statiile de filtrare Excito si Excito B sunt o serie de sisteme profesionale, moderne si compacte, dar mai ales economice, utilizate pentru filtrarea apei de uz casnic. Se recomanda montajul sub chiuveta de la bucatarie, insa in cazul instalarii pe alimentare cu apa de put se recomanda o pretratare in prealabil. Aceste filtre NU elimina mineralele din apa si NU elimina apa la drenaj. Ca un avantaj, consumabilele sunt usor de inlocuit la o perioada de 6-12 luni. Purificatoarele se livreaza cu toate piesele necesare montajului.
  • Purificatoare Apa Aqua-Ro – au rolul de a filtra apa de la bucatarie, utilizand sistemul de osmoza inversa. Apa osmozata este recomandata pentru gatit, spalat fructe si legume, prepararea ceaiului, cafelei, hrana copiilor mici, dar mai ales pentru igiena personala.
  • Denitrificatoarele – sunt statii automate pentru eliminarea nitratilor cu rasini schimbatoare de ioni. Acestea realizeaza purificarea apei prin trecerea acesteia printr-un mediu filtrant, asezat peste un strat de nisip cuartos. Acestea schimba nitratii cu cloruri, crescand proportional concentratia acestora din urma, fara a afecta sanatatea. Pentru regenerarea rasinii se foloseste sare sub forma de pastile(NaCI).

Avantaje:

– functioneaza prin comanda electronica
– sunt economice
– se regeneraza contracurent
– nu necesita supraveghere
– nu se corodeaza
reparatiile minime de intretinere se executa ANUAL

Pot fi utilizate in: case de locuit, hoteluri, pensiuni, institutii de alimentatie publica sau sanatate, in cadrul unor sisteme de incalzire centrala, avand posibilitatea de a le plasa oriunde in bucatarie, camera de serviciu, pivnita etc.

 

Consulta gama de filtre de apa Aquatech si nu ezita sa ne contactezi pentru detalii si informatii suplimentare!

Tags: , ,Comanda Acum

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660VIZITEAZA ACUM OFERTA NOASTRA