In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Statie de dedurizare a apei – Dedurizator de la Aquatech International

dedurizator-apa

Statia de dedurizare a apei ajuta la eliminarea magneziului si calciului din compozitia apei, pentru ca sistemul tau sanitar sa se bucure de o durata de viata mai mare. Ce sunt aceste sisteme de filtrare a apei, cum functioneaza si cum pot reduce radical cheltuielile casei, afla parcurgand articolul de mai jos.

Ce este apa dura?

Apele subterane sustrag din pamant minerale precum magneziul sau calciul, astfel in componenta apei curente, acestea determina infundarea tevilor si chiar incapacitatea de curatare a sapunului. Petele albe inestetice de pe suprafata sistemului sanitar, se formeaza din cauza cantitatii mari a substantelor mentionate, acestea lasand in urma lor reziduuri greu de eliminat. Aceste reziduuri se regasesc chiar si pe suprafata hainelor, vaselor, parului sau tenului tau.

Duritatea apei poate fi temporara, permanenta sau totala, in functie de gradul de concentratie al substantelor nocive. Masurarea apei dure se poate face utilizand un it de substanta reactiva.
Pe langa continutul de magneziu si calciu, apa curenta poate contine si alte substante nocive, in functie de nivelul acesteia de contaminare.

Solutia pentru a scapa de problemele cauzate de catre substantele nedorite aflate in compozitia apei curente reprezinta instalarea de statii de dedurizare.

Stiati ca in urma unui studiu efectuat asupra apei dedurizate, Battelle Memorial Institute a declarant ca apa de durizata reduce consumul de detergent de rufe cu 50% si creste eficienta spalarii la temperaturi mici, economisind astfel energia.

filtre-de-apa

Apa dura contine o cantitate mare de calciu sau magneziu, aceste substante cauzand:

1. Depuneri de piatra pe instalatiile sanitare, defectiuni in cadrul aparatelor care utilizeaza apa curenta (masinile de spalat, aparatele de cafea etc.)
2. Reducerea eficientei sapunurilor si a altor agenti de curatare
3. Din cauza depunerilor de calcar, transferul termic intre apa si elementul de incalzire se diminueaza
Pentru a scapa de apa dura se recomanda utilizarea unui sistem de osmoza inversa sau statii de dedurizare pentru a elimina calciul si magneziul din apa.

Ce sunt statiile de dedurizare?

Statiile de dedurizare a apei se bazeaza pe un sistem de rasini schimbatoare de ioni, acestea retinand particulele de calciu si magneziu, eliminand astfel complet depunerile.

Cum functioneaza statiile de dedurizare?

Fiecare dedurizator are ca functionalitate rasini de tip anionic, de aceea atat calciul cat si magneziul vor fi atrase de rasina, prin urmare ionii de calciu si magneziu vor inlocui ionii de sodiu, formand mici bilute.

Pentru eliminarea substantelor nedorite din componenta apei de la robinet, statiile automate de dedurizare detin trei componente principale:
1. Statie de control
2. Rezervor pentru saramura
3. Rezervor de minerale

Statia de control este acel dispozitiv care ajuta la un control eficient al fluxului de apa si al intregului sistem de dedurizare
Rezervorul pentru saramura ajuta la optimizarea concentratiilor extrem de mari de sare si potasiu iar cel de minerale asigura actiunea procesului de filtrare a apei, dedurizand-o si eliminand astfel calciul si magneziul din compozitia sa.

Dedurizatoarele se clasifica in functie de:
– Volumul de apa necesar
– Continutul de mangan
– Continutul de fier
– Duritatea apei
– Debitul instantaneu

dedurizatoare-de-apa

Cum se monteaza un dedurizator?

Dedurizatorul se instaleaza intre grupul de pompare si ceilalti consumatori din locuinta, inaintea boilerului sau centralei termice. Pentru rezultate optime si eficienta garantata a intregului sistem de tratare a apei, se recomanda instalarea conform manualului pentru utilizare.

Gama de dedurizatoare de la Aquatech International
Dedurizatoarele pot fi:
– Tip Cabinet
– Simplex
– Twin Alternating
– Duplex Mav

Cum aleg eficient statia de dedurizare ?

Alegerea filtrului potrivit se poate face in urma unui raport efectuat asupra continutului apei curente. Afla mai multe detalii despre cum poti alege filtrul potrivit aplicatiei tale sunand la numerele +4 021 411 2000 / +4 021 411 3000 / 0737 066 660 ori scrie-ne un e-mail la [email protected]o sau [email protected].

Tags: , , , , ,Comanda Acum

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660VIZITEAZA ACUM OFERTA NOASTRA