In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Aqua RO sistem cu osmoza inversa – Filtrarea apei potabile

statii de filtrare a apei aqua ro

Necesitatea instalarii unui sistem pentru filtrarea apei devine din ce in ce mai mare o data cu cresterea constientizarii beneficiilor acestuia. Insa eficienta sistemelor de filtrare a apei poate fi pusa la indoiala existand intrebari precum:

oare aceste sisteme chiar sunt eficiente?
acestea imi pot afecta sanatatea?
cum instalez un astfel de sistem pentru filtrarea apei?

Echipa Aquatech International se afla aici pentru a raspunde intrebarilor tale si pentru a-ti oferi suport specializat in vederea solutionarii celor mai frecvente intalnite situatii in vederea achizitiei unui sistem de filtrare a apei cu osmoza inversa Aqua RO.

Ce este osmoza inversa Aqua RO?

Sistemele de filtrare a apei cu osmoza inversa au capacitatea de a filtra apa potabila prin sistemul fortelor de difuzie existand un transfer de molecule de apa dinspre solutia cu concentratie mai scazuta de ioni catre solutia cu concentratie mai ridicata de ioni.

Membrana osmotica are capacitatea de a realiza difuzia apei spre solutia mai concentrata dar nu si invers, oferind posibilitatea de a filtrare a apei prin echilibrarea substantelor.

Materiile dizolvate in apa avand dimensiunea mai mare de 0.0001 microni se opresc in membrana osmotica in sensul de curgere al acesteia, rezultand apa ultrapura la trecerea prin materialul membranei.

Porii membranei semipermeabile au dimensiunea de 0.0001 microni iar virusii au dimensiuni cuprinse intre 0.02-0.4 microni, bacteriile avand dimensiunea cuprinsa intre 1-4 microni.

Care sunt partile componente ale sistemului de osmoza?

Prima etapa presupune filtrarea apei de rugina si nisip cu ajutorul filtrelor de sedimente de 5µ, realizat din polipropilena 100% pura. Urmata de etapa a doua de filtrare cu carbune activ cu capacitatea de a elimina clorul, contaminantii organici, pesticide si alte chimicale ce pot afecta gustul si aroma apei.

Filtrarea apei la 1µ are capacitatea de a filtra rugina, prafului de carbune si nisip ramas in urma trecerii apei prin filtrele anterioare. Urmatoarea etapa este formata dintr-o membrana tip TFC ofera posibilitatea de rejectie producand 150l de apa ultrapura pe zi. Etapa cinci presupune filtrarea apei cu filtru GAC, acesta continand carbune din coaja de nuca de cocos ajutand la indepartarea gustului si aromelor neplacute.

Ultima etapa reprezinta procesul de remineralizare a apei dupa sistemul de filtrare a apei. Acest proces de remineralizare are capacitatea de a reda apei toate proprietatile nutritive necesare organismului uman.

statie de filtrare a apei aqua ro

Cum instalez sistemul de osmoza inversa?

Instalarea sistemului se poate face in timp scurt datorita manualului de instalare extrem de detaliat. Se recomanda ca instalarea sistemului sa se faca in pozitie verticala, cat mai aproape de punctul de alimentare cu apa.

Dupa urmarirea pasilor de instalare a filtrului de apa se recomanda testarea functionalitatii acestuia in conditii optime prin verificarea strangerii elementelor de imbinare.

Informatii utile: Osmoza inversa este proiectata pentru a lucra in conditii optime la o presiune de min. 2.5 – max. 6 bar. Daca nu aveti presiunea de intrare de 2.5 bari trebuie sa selectionati un model cu pompa. Pentru verificarea parametrilor functionali se recomanda determinarea anuala a TDS-ului.

Ce cantitate de apa ultrapura produce sistemul de osmoza inversa Aqua RO?

In conditii ideale de lucru, membrana TFC este evaluata la 189 litrii de apa osmozata pe zi, cu o estimare de 150 litrii la o functionare de 3 bari si 200 litrii la 4 bari.

Care sunt factorii ce pot afecta cantitatea si calitatea productiei de apa osmozata?

Se remarca existenta unui numar de patru factori se pot afecta major calitatea apei osmozate:

Temperatura apei – se recomanda o temperatura de aproximativ 24°C pentru o buna functionalitate a sistemului de filtrare a apei Aqua RO;

Presiunea apei – cu cat presiunea apei se mareste, cu atat calitatea apei produsa se mareste. Presiunea propusa pentru o functionalitate ideala este de 3 bari;

Totalitatea solidelor dizolvate – cu cat cantitatea de sedimente si impuritati este mai mare, cu atat cantitatea apei osmozate produse este mai mca

Ce gust are apa filtrata?

Gustul si aroma apei obtinute utilizand sistemul cu osmoza inversa Aqua RO de la Aquatech International difera in functie de cantitatea de impuritati pe care apa curenta o contine. Atunci cand curatarea apei curente se efectueaza in proportie de 95% gustul apei osmozate se poate asemana cu cel al apei imbuteliate.

Afla mai multe! Contacteaza-ne si afla daca si care este sistemul de filtrare a apei ce se potriveste aplicatiei tale. Obtine un stil de viata sanatos pentru tine si familia ta!

Tags: , , ,Comanda Acum

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660VIZITEAZA ACUM OFERTA NOASTRA