In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Filtre osmoza inversa – Ce sunt si cum functioneaza?

filtre osmoza inversa

Ce este osmoza inversa?

Conform Wikipedia osmoza inversa presupune difuziunea apei printr-o membrana semipermeabila. Osmoza este un fenomen care apare atunci cand doua solutii apoase cu concentratii diferite de ioni sunt separate de o membrana semipermeabila. Fortele de difuzie creaza un transfer de molecule de apa de la solutia cu concentratie scazuta de ioni catre solutia cu concentratie ridicata de ioni, pana in momentul in care concentratiile celor doua solutii sunt egale. Membrana semipermeabila are capacitatea de a difuza moleculele de apa catre solutia mai concentrata.

Bacteriile si virusii pot avea dimensiuni cuprinse intre 0,02 – 4 microni, iar datorita membranei semipermeabile cu o dimensiune de pana la 0,0001 microni acesti compusi nocivi sunt eliminati in proportie de 99%.

Cuvantul osmoza provine din limba franceza si germana, inventate de catre fizicianul francez Rene Joachim Henri Dutrochet (1776-1847) din cuvintele grecesti endon: inauntru, exo: afara si osmos: impingere.

In jurul anilor 1970 au aparut primele sisteme de osmoza inversa cu scopul de a oferi potabila ultrapura.

Aqua RO purificatoare apa

Sistemul de purificare a apei Aqua RO102A de la Aquatech este proiectat pentru folosinta indelungata. Acest sistem se monteaza sub chiuveta. Datorita componentelor sale de inalta calitate, sistemul are capacitatea de a produce apa ultrapura fara a folosi chimicale sau electricitate. Filtrul de apa este capabil sa indeparteze peste 95% din bacterii si sa reduca pana la 99% din clor, imbunatatind gustul si calitatea apei, eliminand de asemenea mirosurile neplacute si sedimentele.

Ce substante elimina filtrul de apa Aqua RO ?

Exemple ale substantelor eliminate de catre filtrul de apa Aqua RO:


Substanta eliminata Procent eliminat
Aluminiu 98%
Arsenic 96%
Azbest 98%
Bar 96%
Benzen 99%
Bor 70%
Cadmiu 98%
Clor 96%
Cloroform 95%
Cupru 99%
Mercur 98%
Nichel 99%
Fluor 99%

Care sunt componentele filtrului de apa Aqua RO?

Filtrare sedimente la 5μ – aceasta este facuta din 100% fibra de polypropilena pura, avand capacitatea de filtrare a prafului, ruginei, nisipului etc.

Filtrare cu carbine activ – acest filtru este compus din carbine activat care indeparteaza clorul, mirosul, contaminatii organici, pesticide si alte chimicale care afecteaza gustul sau mirosul;

Filtrare sedimente la 1μ – filtrul este compus din 100% fibra polypropilena pura. Are mare capacitate de filtrare a prafului de carbine, ruginei, nisipului etc.

Membrana tip TFC – are capacitatea de a produce 150 litri de apa pura /zi, reducand pana la 98% din concentratiile cu Cu, Ba, Cr, Pb, Na, NH2, NH3 etc.

Filtrare cu GAC – acest filtru contine carbune din coaja de nuca de cocos si ajuta la indepartarea gustului si a impuritatilor reziduale;

Filtru cu minerale – asigura un continut de minerale in apa;

Care sunt avantajele unui filtru de apa?

 • Elimina cheltuielile periodice de deplasare la depozite pentru aprovizionarea cu apa imbuteliata;
 • Elimina 100% riscul de a face pietre la rinichi;
 • Apa osmozata este de peste 100 ori mai ieftina decat apa imbuteliata;
 • Nu vei ramane niciodata fara rezerva de apa, datorita rezervorului de 12 litri, care retine apa osmozata pentru consum, atunci cand apa curenta este oprita;
 • Vei reduce poluarea mediului cu deseuri plastice, rezultate in urma consumului de apa imbuteliata.
 • filtrare apa potabila

  Intrebari frecvente

 • Cat de multa apa produce sistemul Aqua RO?
 • Membrana TFC este evaluate la 189 litri de apa pura de productie pe zi.

 • Ce factori afecteaza calitatea si cantitatea productiei de apa?
 • Presiunea – cu cat presiunea apei creste, cu atat creste productia de apa calitativ si cantitativ. Presiunea recomandata este de 3 bari.

  Temperatura – 24°C este temperatura ideala a apei pentru sistemul Aqua RO.

  Totalul solidelor dizolvate (TSD) – cu cat este mai mare cantitatea de impuritati dizolvate in apa, cuatat cantitatea de apa produsa este mai mica. Un nivel ridicat de TSD poate fi rezolvat cu un surplus de presiune a apei.

  Membrana – membranele TFC “Thin Film Composite” combina cele mai bune caracteristici si sunt considerate cele mai bune din lume.

 • In ce fel schimba gustul apei potabile sistemul Aqua RO?
 • Gustul apei filtrate este asemanator apei imbuteliate sau apei minerale naturale.

  Pont: Statiile de osmoza inversa sunt livrate cu KIT complet de instalare si cu un robinet separate pentru furnizarea apei osmozate. Garantia este de 24 luni impotriva defectelor de fabricatie.

  Vezi si tu oferta Aquatech si alege filtrul de apa potrivit pentru tine!

  Tags: , ,  Comanda Acum

  Solicita Oferta

  021.411.3000 / 0737.066.660  VIZITEAZA ACUM OFERTA NOASTRA