In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Comanda

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660Alege un filtru de apa potrivit – Obtine rapid apa demineralizata / apa deionizata

filtru apa

Instalarea unui filtru de apa pentru retinerea tratarea apei a devenit o necesitate in zilele noastre, iata cum te poate ajuta un astfel de sistem pentru filtrarea apei si cum il poti alege pe cele potrivit aplicatiei tale.

Filtru apa cu osmoza inversa

Ce este filtrarea?

Filtrarea reprezinta operatia de separare a doua solutii sau gaze prin intermediul unui filtru de apa realizat din diferite materiale.

Apa potabila reprezinta apa destinata consumului uman. Aceasta poate fi orice tip de apa: naturala sau tratata, utilizata pentru hidratare, gatit sau alte scopuri casnice.

Osmoza inversa reprezinta acel proces de trecere a apei printr-o membrana semipermeabila. Primele documente aparute despre osmoza inversa dateaza inca din anul 1748, cuvantul osmoza aparand in limba romana din franceza si germana.

Primele membrane pentru osmoza inversa au fost create de catre Loeb si Sourirajan in anul 1959.
Anii 1970 au reprezentat aparitia primelor sisteme cu osmoza inversa casnica, revolutionand abilitatea umana de a obtine apa ultrapura in cel mai rapid mod posibil.

filtrarea apei osmoza inversa

Cum aleg filtrul cu osmoza inversa?

Alegerea filtrului cu osmoza inversa pentru filtrarea apei casnice sau cu aplicare industriala se realizeaza in functie de diversi factori legati de: numarul de membri utilizatori, volumul de apa utilizata, presiunea apei dar si domeniul de aplicare al sistemului de osmoza inversa.

Sistemele de filtrare a apei oferite de catre Aquatech International cuprind:

Filtrul de apa cu osmoza inversa Aqua RO

Cu o tehnologie avansata de osmoza inversa, RO102A este proiectat pentru utilizare casnica indelungata. Cu posibilitatea de a-l monta sub chiuveta, sistemul Aqua RO de la Aquatech International face parte dintre cele mai clasice sisteme de filtrare a apei cu osmoza inversa.

Deoarece sistemul nu implica aplicarea de componente ce utilizeaza chimicale sau electricitate, sistemul RO102A are capacitatea dea filtra in proportie de 95% dintre componenta solidelor existente, peste 99% dintre materiile organice, peste 99% dintre bacterii si 99% din clor.

Sistemul filtru apa Aqua RO ofera posibilitatea de a imbunatati gustul si calitatea apei filtrate, eliminand materiale nocive precum: plumbul, bariul, cromul, mercurul, cadmiul, sodiul, florul, nitritul, nitratul dar si seleniul pe care apa potabila curenta le poate contine.

Purificator apa Aqua Excito – tratarea apei prin ultrafiltrare

statii filtrare apa osmoza inversa

Statiile de filtrare a apei Excito si Excito B sunt sisteme profesionale de filtrare a apei recomandate pentru pentru montarea rapida sub chiuveta, in cadrul alimentarii cu apa curenta publica.

Caracteristica principala a filtrelor Aqua Excito o reprezinta faptul ca acestea nu elimina mineralele din apa si nici apa la drenaj, economisind astfel cantitati mari de apa la consum.

Avand consumabile usor de inlocuit, cu posibilitatea de le schimba in intervalul de 6 – 12 luni, filtrele de apa Aqua Excito includ toate componentele necesare pentru montaj.

Filtre de apa cu site de inox si filtre Cintropur

Filtrele de apa cu sita sunt ideale pentru a elimina contaminati solizi precum: nisipul, rugina, micro-organisme si alte sedimente.
Confectionate din sita de inox, rezistente la substante chimice si colonii bacteriene acestea sunt realizate din carcase de plastic de inalta calitate.
Fabricate in Belgia, filtrele de apa cu sita sunt echipate cu robinet pentru autocuratare, oferind un debit ridicat pentru dimensiunile lui dar si o pierdere de presiune foarte mica.

Pachetul standard include un filtru apa de 25 de microni.

Filtre de apa cu cartus

Filtrele de apa cu cartus, oferite de catre Aquatech International sunt confectionate din polipropilena, rezistent la substantele chimice si colonii bacteriene.
Avand carcase confectionate din plastic rezistent si supapa de aerisire / depresurizare filtrele de apa cu cartus sunt disponibile in doua modele, in functie de dimensiunea inaltimii de 10” sau 20”.

Filtrul de apa cu cartus pot fi confectionate din: GAC (carbune granular activ), utilizate pentru corectarea parametrilor de:
– culoare
– miros si gust
– turbiditate
– clor
– trihalometani
– cloroform
– insecticide
– ierbicide
– hidrocarburi
– bifenoli policlorinati
– substante organice volatile
– tric;loretilena
– tricloretan
– benzen

Filtrele de apa cu cartus confectionate din PP (polipropilena) ajuta la eliminarea contaminatilor solizi precum: nisipul, namolul, rugina, micro-organisme dar si alte sedimente.

Avand disponibilitatea de filtrare de 1, 5, 20 microni cartusul de filtrare a apei se schimba in functie de continutul de suspensii solide din apa utilizata.

Pompe dozatoare si debitmetre cu impuls – Filtru apa cu pompe dozatoare

Pompele dozatoare se dozeaza controlat si ofera cresterea vitezei de oxidare a fierului dar si a materiei organice oxidabile. Acestea ofera posibilitatea de a elimina diversele gaze existente in componenta apei, asigurand protectie antibacteriana permanenta.

Modalitate de functionare: pompa cu diafragma electromagnetica, cu dozare proportionala cu microprocesor pentru diferite moduri de lucru. Circuitul electronic receptioneaza semnalul oferit de catre debimetru, transmitand impuls la pistonul electromagnetic actionand ca o diafragma din teflon.

Sisteme dedurizatoare pentru apa

sisteme pentru dedurizarea apei

Instalarea unei statii de dedurizare a apei ajuta la prevenirea depunerilor diverselor substante precum: ioni de calciu si magneziu atat in instalatia de apa rece cat si in cea calda. Un dedurizator apa va ajuta la o crestere a duratei de viata a tuturor obiectelor casnice ce utilizeaza apa calda sau rece, creand in acest fel posibilitatea de a economisi sume considerabile de bani pentru reparatia sau intretinerea: masinilor de spalat, boilerelor, expresoarelor de cafea etc.

Statiile de dedurizare a apei se pot instala in pensiuni, case de locuit, hoteluri sau chiar institutii de sanatate si alimentatie. Cu un aspect compact si placut, acestea pot fi plasate cu usurinta oriunde in locuinta.

Avantajele instalarii unei statii de dedurizare a apei constau in:

– posibilitatea de a controla intregul sistem cu ajutorul unor comenzi electronice
– posibilitatea regenerarii rasinii in contracurent
– economie la consumul de curent
– lipsa necesitatii supravegherii permanente a intregului sistem
– durata de functionare ridicata, consumabilele fiind produse din rasini sintetice
– intretinere anuala

Valvele de control ale statiilor de dedurizare sunt de proveninenta Clack Corporation – create in SUA, Autotrol, Fobrite si alte branduri de nisa renumite.

Valvele de control ofera posibilitatea de a controla rapid si simplu intreaga operatiune de dedurizare a apei, prin setarea si coordonarea rapida a actiunilor pe care ni le dorim ca sistemul de dedurizare sa le intreprinda.

Ca un plus, regenerarea rasinii statiei de dedurizare se face automat in timpul noptii sau in orice alta perioada a zilei in care nu este necesara furnizarea apei dedurizate.

Statiile de dedurizare a apei oferite de catre Aquatech International pot fi:
– statii de dedurizare tip cabinet
– dedurizare SIMPLEX E14M
– dedurizare SIMPLEX DM
– dedurizare tip Duplex Twin Alternating sau Duplex MAV

Statiile automate Tip Duplex utilzeaza rasina cationica cu scopul de a realiza procesul de schimbare de ioni, procesul de dedurizare a apei constand in trecerea apei printr-un pat filtrant de rasina, inlocuind in acest fel ionii de calciu si magneziu cu ioni de sodiu.

Statiile automate de dedurizare a apei in mod profesional pot fi controlate cu ajutorul valvelor volumetrice cu debimetru incorporat ce ofera posibilitatea de a masura volumul de apa consumat, declasand automat regenerarea atunci cand este cazul.

Sistemele volumetrice ofera posibilitatea de regenerare in mod prestabilit, atunci cand s-a consumat volumul de apa pre-setat. Astfel procesul de regenerare si consum de sare se va mentine la modul minim, conducand la economii semnificative privitor costurilor de intretinere ale consumabilelor intregului sistem.

statii filtrare apa

Statie denitrificatoare – Denitrarea apei

Statia de denitrare a apei presupune un principiu de actionare similar cu cel de dedurizare a apei. Rasinile utilizate sunt de tip anionic, acestea functionand prin crearea unui sistem de schimbare a nitratilor cu cloruri crescand proportional concentratia celor din urma, fara a afecta sanatatea.

Regenerarea rasinii acestui filtru de apa utilizeaza sare de pastile(NaCI).

sterilizare apa cu raze uv

Tratarea apei cu ultraviolete – Filtru apa cu raze UV

Echipamentele pentru filtrarea apei apei cu raze UV rezulta o apa sigura din punct de vedere bacteriologic, fara utilizarea de elemente chimice si fara a genera reziduuri.
Filtrul de apa cu UV pentru sterilizarea apei asigura eficienta daca sunt indeplinite urmatoarele conditii:

– duritatea totala este mai mica de 6 gr. G

– fierul < 0,3 mg/l

– idrogenul sulfurat < 0,05 mg/l

– suspensii solide < 10 mg/l

– mangan < 0,05 mg/l

 

Avantajele instalarii sterilizatoarelor UV constau de asemenea in posiblitatea plasarii acestora atat vertical cat si orizontal, cu intrare in cadrul unui capat sau al celuilalt.

Modalitatea de pozitionare ideala a sterilizatoarelor UV este in pozitie orizontala.
Avand o durata de viata de 8000 de ore, sterilizatoarele UV necesita schimbarea lampii la o perioada de aproximativ 1 an.

Consultanta pentru alegerea unul filtru pentru apa

Contacteaza-ne la numarul +4 021 411 2000 / +4 021 411 3000 / 0737 066 660 si obtine informatii relevante cu privire la alegerea filtrului de tratare a apei potrivit pentru tine!

Tags: , , , , ,Comanda Acum

Solicita Oferta

021.411.3000 / 0737.066.660VIZITEAZA ACUM OFERTA NOASTRA