In atentia colaboratorilor : Preturile sunt in curs de actualizare, va rugam solicitati oferta!
RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Etape de tratare general recomandate

1. Clorinare + Aerare

Se injecteaza aer si se dozeaza controlat hipoclorit de sodiu in conducta principala in scopul cresterii vitezei de oxidare a fierului si a materiei organice oxidabile. In acelasi timp se elimina diversele gaze aflate in apa ( hidrogen sulfurat, amoniac,..) dar se si asigura protectie antibacteriana permanenta.

2. Filtrare sedimente

Retine elementele precipitate in fazele anterioare, sedimentele si particulele in suspensie (rugina, praf, nisip etc.) in acest fel protejand toate echipamentele si instalatiile din aval.
Finetea de filtrare de 1 – 5 microni.

3. Filtrare cu carbune activ granulat

In aceasta faza sunt eliminati contaminanti cum ar fi : Culoare, Miros si Gust neplacut, Turbiditate, Clor liber, Trihalometani (THMs), Cloroform, Insecticide, Ierbicide, Hidrocarburi aromatice polinucleare (PNAs), Bifenoli policlorinati (PCBs), Substante organice volatile (VOCs), Tricloretilena, Tricloretan, Benzen, si sute de alti contaminanti ce pot fi prezenti in apa.

4. Dedurizare

Prin folosirea unei statii de dedurizare, se previne in principal depunerea de ioni duri de Calciu si Magneziu (calcar) in instalatia de apa rece si calda, protejand astfel obiectele sanitare si elementele de incalzire care utilizeaza apa (boilere, cazane, masini de spalat, expresoare de cafea, masini de calcat etc.) lucru care conduce la economii substantiale in ceea ce priveste costurile cu intretinerea si reparatia acestora.

5. Sterilizare cu Ultra Violete

Intrucat clorul nu elimina toti agentii patogeni ce pot contamina apa, se recomanda sterilizarea acesteia cu ultra violete. Se elimina astfel bacterii rezistente la clorinare, virusi primari si virusi ultrarezistenti.Prin sterilizarea cu Ultra Violete nu se modifica caracteristicile organoleptice si chimice ale apei.

6. Deferizare si Demanganizare

Birm este un mediu de filtrare utilizat pentru inlaturarea Fierului si Manganului din apa. Birmul actioneaza ca un catalizator intre oxigen si fierul dizolvat in apa producind hidroxid feric care precipita si astfel poate fi usor filtrat.

Caracteristicile fizice ale mediului Birm asigura un excelent sistem de filtrare, care este usor de curatat prin spalarea inversa. Acest mediu este foarte avantajos din punct de vedere economic,in comparatie cu alte metode folosite pentru dizolvarea fierului din apa.

Alte avantaje ale sistemului cu Birm:

  •  rezistenta in timp a materialelor cu care vine in contact
  •  performant la temperaturi scazute
  •  Birmul nu necesita produse chimice pentru regenerare