RO EN
backdr img
clock img

Luni-Vineri 9:00 – 18:00

Spre Industriale

Descriere aparat filtrare apa

Cand vine vorba de filtrare apa, putem afirma ca am dat peste un subiect ce nu trebuie trecut cu vederea caci este de importanta vitala pentru noi. Nu vreau sa descriu cat de importanta este apa pentru fiintele vii si pentru oameni caci consider ca nu are rost si as plictisi cititorul deoarece toti stim ca este necesar sa avem un filtru apa cand vedem cat de proasta si cat de plina de clor este apa din reteaua orasului si ce tare am fi afectati daca am consuma numai o asemenea apa.

Un alt caz ce necesita atentie si un aparat de filtrare apa este acela cand locuiti la marginea orasului si apa pe care o consumati provine din subteran. In acest caz, stim ca apa ce provine din put nu este conforma cu standardele ce o pot certifica ca potabila si, in majoritatea cazurilor, este si foarte dura necesitand si un aparat de dedurizare sau un dedurizator. Sunt cazuri cand avem de aface cu o prima analiza foarte buna atunci cand apa iese in urma sapaturii unui put dar, ea poate fi alterata pe parcurs sis a sufere modificari chimice de aceea proprietarii de fantani si puturi sunt obligati sa faca si sa repete analizele odata la 6 luni.

O instalatie cu purificator apa este cea atasata in imagine si este compusa dintr-un filtru apa potabila, dedurizator apa, purificare apa si sterilizare, astfel incat nu trebuie sa mai avem o grija fata de evolutia apei din subteran iar aceasta sa fie in permanenta sigura pentru a fi consumata, din toate punctele de vedere si nereferim la cel fizic, chimic sau cel microbiologic.

O descriere rapida a unei instalatii de filtrare apa o gasim compusa in felul urmator:

Un filtru pentru apa specializat pentru sedimente de pana la 5 microni iar langa acesta o instalatie de dedurizare ce se axeaza pe un dedurizator pentru a rezolva problema duritatii apei eliminand sarurile de calcar si magneziul ce sunt prezente intr-un mod frecvent in apele subterane. Datorita acestor sari ne confruntam cu ceea ce numim apa dura iar acestea dau duritatea apei si sunt daunatoare intr-un mod extrem atat instalatiilor cat si aparatelor ce functioneaza cu apa. ca exemplu boiler. La oameni, in general, sarurile dauneaza si afecteaza rinichii prin depuneri la rinichi, piatra la rinichi si incheieturi.

Alt aparat ce compune instalatia este un purificator apa cu osmoza inversa iar acest sistem presupune inglobarea tehnologiei recente ce tine de modul cum se purifica apa si se transforma in apa pura. Acest aparat asigura o apa hiperfiltrata ce este asemanatoare apei plate din comert avand posibilitatea, in acest fel, sa facem economii sanatoase la buget.

Un rezervor de apa ajuta la stocarea apei purificate si trecuta prin filtre pentru apa. Rolul acestui rezervor este de a asigura un stoc de apa purificat pentru consum si ce va fi reumplut in mod constant de catre instalatie.

Un hidrofor ce are rolul de a impinge cu presiune, apa din rezervor si un sterilizator cu ultraviolete ce face ca apa sa fie sterilizata din punct de vedere microbiologic.

Daca va ganditi la filtre apa preturi, investitia si efortul de a achizitiona o asemenea instalatie nu are pret stiind foarte bine ca sanatatea dumneavoastra conteaza enorm si ca este bine sa nu va ganditi la bani cand vorbim de apa ce poate afecta intregul nostru mod de viata.

Achizitionarea unui filtru ce ofera apa purificata este un pas ce merita iar costul acestuia se amortizeaza odata cu incetarea cumpararii din comert a apei plate sau a celei minerale ce face ca sa nu fie mereu consumata.